UW LINKEDIN PROFIEL IS CRUCIAAL VOOR HET SUCCES VAN UW BEDRIJF. LEES HIER WAAROM!

Als CEO of bedrijfseigenaar is het belang van social media voor uw merk vanzelfsprekend. We leven in een digitaal tijdperk waar alles in een zeer snel tempo online gebeurt en vaak ook wordt opgezocht. Dit is de belangrijkste reden waarom u van deze trends zou moeten profiteren en deze in het voordeel van uw bedrijf moet laten spelen. Er zijn tegenwoordig een hoop sociale media platformen aanwezig, maar voor bedrijfseigenaren is LinkedIn beslist een van dé platformen waarop u een groot deel van uw aandacht moet vestigen. In dit bericht zal ik u vertellen waarom LinkedIn zo belangrijk is en hoe u het kunt laten werken voor uw bedrijf.

 

WAAROM HEB JE LINKEDIN NODIG?

Met ruim 500 miljoen gebruikers groeit LinkedIn jaar na jaar en biedt het bedrijfseigenaren nieuwe en opwindende mogelijkheden. België zit met meer dan 3 miljoen leden en een ledengroei van meer dan 10% per jaar bij een van de sterkst groeiende landen in Europa. Er zijn drie belangrijke redenen waarom LinkedIn van groot belang is voor uw bedrijf. 

1. BOUWEN AAN UW PROFESSIONEEL NETWERK

LinkedIn helpt u met het verder opbouwen en onderhouden van uw professioneel netwerk. LinkedIn verbindt u met andere bedrijfseigenaren en houdt u op de hoogte van de nieuwste trends in uw industrie. Ook kunt u door LinkedIn in contact blijven met uw vrienden en collega’s. Dit platform is uitstekend voor marketing en HR doeleinden, aangezien het u helpt met het stroomlijnen van uw contacten en het contact met uw gewenste doelgroep, wat ervoor zorgt dat uw advertenties, vacatures en persoonlijke bijdrages de juiste mensen op het juiste tijdstip bereiken.

2. HET UITBOUWEN VAN UW MERK

Door LinkedIn kunt u uzelf onderscheiden van andere bedrijven in uw niche en kan uw doelgroep zien wat u onderscheidt van de rest van de spelers in uw markt. Het geeft u de vrijheid om het verhaal achter uw merk te brengen op een manier die mooi aansluit bij de identiteit van uw bedrijf en uw waarden weerspiegelt waardoor u een band met uw doelgroep kan opbouwen.

Lees zeker het artikel van mijn business partner in crime Bert Schols over hoe en waarom je als bedrijf authentiek moet zijn.

3. HET AANTREKKEN VAN NIEUWE KLANTEN

Linkedin verbreedt uw bereik en zorgt ervoor dat potentiële klanten in contact komen met uw bedrijf. Het geeft u de mogelijkheid om u te verdiepen in de informatie die beschikbaar is over bedrijven die u wil bereiken, de medewerkers van het bedrijf, wat hun interesses zijn, gemeenschappelijke groepen en via welke gemeenschappelijke contacten je hen kan bereiken. Linkedin biedt ondertussen tal van mogelijkheden voor de sales professional zoals bvb Sales Navigator.

HOE KAN IK MIJN LINKEDIN AANPAK VERDER PERFECTIONEREN?

Nu u de voordelen kent van het hebben van een LinkedIn profiel, is de volgende stap het leren van het naar uw voordeel gebruiken van de tools die LinkedIn biedt.

AANDACHT SCHENKEN AAN UW BEDRIJFSPAGINA.

 

Uw bedrijfspagina op LinkedIn is het hart van uw bedrijf op sociale media en zal zeker het succes van uw marketingstrategieën tot op grote hoogte bepalen. U moet veel aandacht besteden aan het opzetten en de branding van uw professionele LinkedIn paginaen er zeker van zijn dat de content die u plaatst aantrekkelijk en inspirerend zijn voor zowel bestaande als nieuwe klanten. U kunt op deze pagina ook uw nieuwe producten, diensten en/of bedrijfsinformatie plaatsen zodat uw klanten op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen.

 

UW PERSOONLIJKE PROFIEL EN DIE VAN UW MEDEWERKERS ZIJN EVEN BELANGRIJK

Uw persoonlijke LinkedIn profiel en dat van uw medewerkers moeten altijd elkaar perfect matchen en dezelfde boodschap, doelen en visie over uw merk uitdragen. Uw medewerkers hebben hun eigen netwerk aan contacten en dit kunnen potentiële klanten zijn, daarom is het belangrijk dat uw medewerkers net zo hard als u uw merk en bedrijf promoten. Daarom is mijn advies maak er een win win situatie van en versterk mekaar.

KRIJG PROFESSIONELE HULP

Het beheren van uw LinkedIn profiel samen met andere taken kan veel energie vragen, zeker als u niet vertrouwd bent met de manier waarop het platform werkt. In dit geval kunt u professionele hulp krijgen van experts zoals Winger consultancy, die perfect begrijpen hoe LinkedIn werkt, hoe u uw account moet opzetten, u ondersteunen en deze beheren terwijl u zich bezig houdt met uw core taken.